Fysiotherapeutische verrichtingen


Fysiotherapeutische verrichtingen

Voorlichting en advies
Na de intake en het onderzoek zal ik u informeren over mijn bevindingen. Ik zal u uitleggen wat er precies met uw dier aan de hand is, wat de behandelmogelijkheden zijn en waar u op kunt letten bij uw dier om te zien of te voelen hoe het met hem gaat. Gedurende het behandeltraject geef ik adviezen om klachten te voorkomen, het herstel te bevorderen en / of herhaling van klachten te voorkomen. Mijn adviezen hebben veelal betrekking op voeding, rust en / of beweging, revalidatie en training. Mocht u vragen hebben, stel ze gerust.

Bewegingstherapie
Bewegingstherapie wordt toegepast ter verbetering van lenigheid, spierkracht, stabiliteit, coördinatie en snelheid. Er worden tijdens het behandeltraject verschillende actieve oefeningen met uw dier gedaan. Meestal zal ik de eigenaar ook coachen op oefeningen en trainingsmogelijkheden voor thuis om het herstel te bevorderen en het verkregen resultaat te behouden.

Mobilisatie technieken
Door diverse mobilisatietechnieken bevorder of behoud ik met speciale handgrepen de beweeglijkheid van gewrichten of een regio van het lichaam.

Massage
Met massage kan ik de doorbloeding verbeteren, de spierspanning normaliseren, de pijn dempen en zwellingen verminderen. Bij bijvoorbeeld verklevingen zal ik uw hond bindweefselmassage geven.

Fysische therapie
De mogelijkheden van fysische therapie licht ik op deze website toe onder een aparte kop.

Fysische therapie