Fysische Therapie


Fysische Therapie

Met fysische therapie wordt de zelf genezende werking van het lichaam gestimuleerd door het toedienen van fysische prikkels, zoals warme, koude, elektrische of ultrasone prikkels. De fysische prikkels op het te behandelen lichaamsdeel verbeteren de weefselcirculatie (weefselherstel) of beïnvloeden de zenuwgeleiding (pijndemping of spierstimulatie).

In mijn praktijk maak ik gebruik van warme en koude prikkels. Het wetenschappelijk onderzoek bij mensen naar de effectiviteit van de technieken TENS, UKG en ultrageluid is matig tot niet bevestigend. Bij dieren is hierover erg weinig bekend. Ik gebruik deze apparatuur in mijn praktijk echter niet meer, omdat ik hier zelf weinig tot geen resultaat van zag. Van magneetveld therapie heb ik in mijn praktijk wel goede resultaten gezien en deze pas ik regelmatig toe.

Magneetveld therapie geeft verlichting aan dieren met pijn, en helpt het genezingsproces te versnellen. Het is een veilige, pijnloze, medicijnvrije methode, ontwikkeld voor zachte weefsel- en botbeschadiging problemen. Onzichtbare magnetische veldlijnen gaan tegelijkertijd dwars door alle cellen in het lichaam, tot op het kleinste moleculaire niveau. Ze bereiken delen van het lichaam die met andere methoden niet efficiënt beïnvloed kunnen worden.

Magneetveld Therapie versterkt de ion-uitwisseling, laat de circulatie weer op het normale niveau komen en verhoogt het zuurstofverbruik van de cel. De therapie wordt ook gebruikt om de genezing te versnellen van dieren waarbij metalen pennen en platen op de botten geplaatst zijn. Breuken kunnen behandeld worden, zelfs door het gips heen, omdat magnetische velden door alle materialen heen gaan. In tegenstelling tot chemische medicijnen is er geen kans op een overdosis.

In mijn praktijkruimte werk ik met een magneetveldkussen voor honden. De mogelijkheden zijn echter legio. Graag adviseer ik u over de meest passende oplossing voor uw dier.